Nádas Péter | Margófeszt

Margó Feszt

A szerzővel Valuska László beszélget

A világirodalom leghíresebb zalai faluja Gombosszeg, amiről a Wikipédián azt olvashatjuk: Nádas Péter otthona. Azt kevesen tudják, miért költözött ide az Egy családregény vége, az Emlékiratok könyve, a Párhuzamos történetek vagy a Világló részletek nemzetközi hírű írója, és hogyan hatott vissza Zala az írásra és az életére. Otthonkeresésről, kivonulásról és alkotásról beszélgetünk Nádas Péterrel: „Amióta ennek az óriási vadkörtefának a közelében élek, el sem kell mozdulnom, hogy messzire lássak, vagy visszanézzek az időbe.”

A beszélgetés a 2021-es, első Margófeszten hangzott el, amelyet az Margó Irodalmi Fesztivál 10. születésnapja alkalmából, hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a zalai Szentgyörgyváron. 

Az 2022-es Margófeszten is izgalmas irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, kertmozival, helyi borokkal és ételekkel várunk idén is a zalai dombok közé augusztus 11. és 14. között. Részletek hamarosan, DE ami már biztos, három napon át velünk lesz a Rájátszás csapata – Beck Zoltán (30Y), Egyed Péter (Óriás), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán, Szűcs Krisztián (HS7) – hol kisebb, hol pedig teljes felállásban. 

2011-ben a Margó Irodalmi Fesztiválon rendeztük meg az első Rájátszást és 11 évvel később, a Margófeszten búcsúzunk a zenészek és írók, költők együttműködéséből született zenekartól. 

Ha semmiképpen sem szeretnél lemaradni a fesztiválos Rájátszás-búcsúról, váltsd meg kedvezményesen bérleted itt.

A legfrissebb információkért pedig kövesd eseményünket.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.