Hosszabbítás #57: Interjú Peák Barnával, WTCR szezonbeharangozó, sportszerű cselekedetek

Eurosport Podcast

Új csapatában érezhetően új lökést kapott Peák Barnabás karrierje. A magyar kerékpáros két évet töltött el korábbi ausztrál csapatánál, idénre azonban váltott, és a belga Intermarché – Wanty – Gobert Materiaux-hoz igazolt, ahol nem csak az eredményei, de a versenyeken mutatott teljesítménye alapján is nagyot lépett előre az előző két évhez képest. Peák azt egyelőre nem árulhatta el, hogy ott lesz-e a Giro d’Italia jövő pénteki, budapesti rajtjánál a mezőnyben, de a jelek erre utalnak.
Szintén jövő hétvégén kezdődik a Túraautó Világkupa sorozat 2022-es szezonja, amely a tervek szerint 10 hétvégén, hét európai és három ázsiai helyszínen zajlik majd. A Zengő Motorsport egyelőre még nincs ott az előzetes rajtlistán, de Lantos András, az Eurosport kommentátora elárulta, hogy a magyar csapat dolgozik azon, hogy idén is szerepeljen a legfontosabb túraautós sorozatban. Michelisz Norbert és Tassi Attila személyében viszont két magyar versenyzőnek mindenképpen szurkolhatunk a szezon során.
Ácsi! rovatunkban örömmel számoltunk be két nagyon sportszerű megmozdulásról, Romain Bardet és a Liverpool szurkolótábora részéről, és megpróbáltunk valamit kezdeni a wimbledoni szervezők döntésével is.