90. epizód: Az előadóművésznek muszáj hiperérzékenynek lennie (Vendég: Krámer György)

StúDió Veszprém

90. epizód: Az előadóművésznek muszáj hiperérzékenynek lennie (Vendég: Krámer György)

Jenő nagybácsi a családi legendárium jeles alakja éjszakákon át beszélgetett a világról Gyurival. Az akkor 12 éves kissrác elhatározta; táncos lesz belőle is, mert akkor biztosan olyan jó fej felnőtt lesz belőle, mint, amilyen a világcsavargó rokon.
Egyébként éppen ma (2022. április 29.) koradéutánra szervez Krámer György lokálpatrióta aktivistaként flashmobot a veszprémieknek az Elnökök Ligetébe – jófejségből.

A miskolci Kilián-lakótelepről érkezett a balettvilágba, ahol már diákként találkozott magával a megtestesült Tűzmadárral – Markó Ivánról mesél így.
Sorsformáló találkozásaik egyik fontos helyszíne a Háry Söröző, társaival ott győzték meg a legendát, hogy jöjjön haza és legyen vezetőjük a Győri Balettben.

A mester híres hosszú piros Marlboros szeanszát is felidézi, melynek következményeként Markó elvtársnak másnap meg kellett jelennie a minisztériumi orrkoppintásra lázító tevékenysége miatt.

Az izgalmas történetekkel sorában helyet kap a covid-lezárás hétköznapi vasárnapi ebédje és a közvetlen rokonság felfedezése is.

Gyuri meglep minket válaszával, amikor a könyvekről kérdezzük Javasol is mindjárt két remek kötetet, de leginkább az otthoni felolvasások hangulatát ajánlja kipróbálásra.

Visit Veszprém Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa 100 szóban Veszprém
#veszpréminfo #podcastmagyarul #veszprempodcast #veszprembalaton2023 #megkerülhetetlen #stúdióveszprémpodcast #veszpréminfo #balaton #hellobalaton #veszprém #ilovebalaton #welovebalaton #csodalatosbalaton #helloveszprem #kamerahungária
Markó Iván Emlékoldal hivatalos György Krámer #balett #krámergyörgy #markóiván
Győri Balett Pannon Várszínház Miskolci Balett #táncszínház #dv8