91. epizód: Crossoverként ötvözöm az alföldi és a balatoni hagyományokat (Vendég: Pribojszki Mátyás)

StúDió Veszprém

Ahogy ígértük, Matyi eljátssza nekünk a 100 hangban Veszprémet. Azonnal tudatjuk vendégünkkel, hogy slágerlistánk élére ugrott a szájharmonika-improvizáció, mire ő lelkesen vall arról, ez miként érinti az ő lelkét.

A legfiatalabbak figyelmébe ajánljuk beszélgetőtársunk technikatörténeti bemutatóját, amihez demonstrációs eszközként az úgynevezett kazettát használta, ezen adták ki első dalaikat.

Végigzongorázzuk Matyi összes zenei formációját és a tagcseréket, míg végül eljutunk a Jumping Matt and His Combo-ig. Belgiumban egy klubban járunk, 2018. február 18-át írunk. Ekkor hangzik el első alkalommal ez a név a backstage-ben.
Kissé visszakanyarodva az időben – ő már csak ilyen, ha mesél – elkalauzol minket az almádi strandra hekkezni, ahol is a röfögő disznók születtek. Hála a névadónak, Matyi párjának, Zsófinak, ezt a zenekari elnevezést külföldön probléma nélkül ki tudják mondani. A Matyi és különösen a Pribojszki leküzdhetetlen kihívásnak bizonyult, de a Grunting Pigs óriási siker.

Veganizmus és füstöltkolbász-biznisz, a szerb ős, aki hadvezérként vezette csapatait a Priboj-folyó mentén, Grandpa Elliot, a zseniális utcazenész, a révfülöpi blues-fesztivál Pepivel mind megelevenednek.
Egy fantasztikus bók is jut Almádinak; Matyi szerint sokkal szebb, mint New Orleans.
Semmi meglepő nincs ebben, hiszen azt mondja; saját pálinka, kutya, szőlőművelés, tehát abszolút jellemzi az életüket a Balatonhoz-igazodás.