Share Now tulajváltás, sztrádakezelők, infláció itthon és a tengerentúlon

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

 

BUDAPEST, TE CSODÁS: Eladták a Share Now-t – Mi lesz veled autómegosztás?

Az autómegosztás üzleti modellje prémium gyártók számára nem profitábilis. Ezt mutatja a Share Now eladása a Stellantis konszernnek. De mit szól ehhez az érintett?

Buday Bence, a Share Now-t üzemeltető Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezető igazgatója

 

ÉBRESZTŐ: Meglepetés? – Kiderült, ki kezeli 35 évig a sztrádákat

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnökének péntek reggeli sajtóeseményén derült ki: a Themis Magántőkealap által vezetett konzorcium nyerte el a 35 évre szóló, gyorsforgalmi úthálózatokkal összefüggő koncessziós szerződést. A részletekről a miniszter már beszélt, és ezzel egyidőben tették közzé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán a koncessziós beszerzési eljárás bírálati szakaszát. Ebből kiderül, hogy a nyertes ajánlattevő hogyan is lett győztes és hogy a későbbiekben milyen alvállalkozókat tervez bevonni a munkákba, ami többek között autópályák építését, bizonyos pályaszakaszon a sávok bővítését, valamint a karbantartást jelenti.

Bucsky Péter, a G7.hu újságírója

 

HETI KITEKINTŐ: Fókuszban az infláció

Áprilisban tovább gyorsulhatott az infláció a márciusi 8,5%-ról. Az elemzői konszenzus 9%-os, saját előrejelzésünk 8,8%-os áremelkedést valószínűsít. A várakozások szerint továbbra is erős az átárazási aktivitás köszönhetően az év eleji jelentős költségsokkoknak és erős keresletnek. A legtöbb inflációs tétel esetében gyorsulhatott az infláció áprilisban.

Eppich Győző, az OTP Elemzési Központ elemzője

Ez a tartalom Share Now tulajváltás, sztrádakezelők, infláció itthon és a tengerentúlon a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.