Szíria, aranyköpés, amerikai piaci körkép

Millás Reggeli

ADÓVILÁG: A Selyemút országai – Szíria

A szíriai nyugat-ázsiai nemzet mintegy 185 000 négyzetkilométernyi területet foglal el, és körülbelül 18 millió lakosú. Szíria legnagyobb és fővárosa Damaszkusz. Szíria az ENSZ alapító tagja volt. Történelmileg az ország az oszmán birodalom romjaiból származott. Szíria gazdaságát negatívan befolyásolta az országban sok éve zajló polgárháború. GDP-je 24,6 milliárd dollár. Jelenleg a szíriai gazdaságot irányító iparágak a mezőgazdaság, a szolgáltatások és a gyártás.

Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, adótanácsadó partnere

 

ADÓVILÁG 2: A Selyemút országai – Szíria

Noha már legalább 10 éve szinte hetente megjósolják Bassár el-Aszad elnök bukását, megölését vagy száműzetését, a jelen állás szerint Szíria ura és klánja visszaerősödött. Bár országa romokban hever és a polgárháború sem ért véget, saját fejlesztésű droghálózata egyre terebélyesebb, és szívósan építi tovább.

Feledy Botond, külpolitikai szakértő

 

ARANYKÖPÉS: Ottlik Géza, író

 

BEFORE THE BELL:

Fed kamatemelések, inflációs várakozások. 10 éves amerikai kincstárjegyek kamata 2018 óta nem látott szintre nőtt. Kínai tőzsdei cégek elégtelen adatszolgáltatás miatt kerültek feketelistára. Többek között: Nio, Baidu, LiAuto.

Win Resorts gyorsjelentés, a Las Vegas Sands is érintett.
Walt Disnes gyorsjelentés, Q2. Jó teljesítményre számítanak.

Bodnár Martin, az Erste Befektetési Zrt. USA Desk üzletkötője

Ez a tartalom Szíria, aranyköpés, amerikai piaci körkép a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.