Hosszabbítás #59: Ljubljanai hősök, életünk három napja, és egy nem túl okos focista

Eurosport Podcast

Elképesztő héten van túl a magyar sportrajongók azon része, amely nem csak a hagyományos magyar sportágak eseményeit követi. Férfi jégkorong-válogatottunk Ljubljanában, a divízió 1/A-s világbajnokságon szerepelt, és a házigazda szlovénok mögött megszerzett ezüstérmével története során harmadszor feljutott a legjobbak közé! Az újabb történelmi sikerről Gallai Lászlóval, a SportTV szerkesztőjével beszélgettünk, aki először élt át a helyszínen magyar feljutást.
Pénteken Budapestről rajtolt el a Giro d’Italia, az országúti kerékpársport második legfontosabb versenye, és azt nyugodtan mondhatjuk, hogy a három nap eseményei felülmúlták az előzetes várakozásokat. Embertömegek lepték el a verseny útvonalát, fantasztikus volt a magyar közönség kreativitása és viselkedése, Valter Attilát pedig most már egyértelműen a legismertebb magyar sportolók közé sorolhatjuk. A magyarországi Giro-rajtról Bodnár Gergővel, az Eurosport kommentátorával tartunk élménybeszámolót.
Ácsi! rovatunkban az átigazolási pletykák mellett szóba kerül az ember, aki nem érti a különbséget egy kölcsön- és egy végleges átigazolási szerződés között, de beszélünk arról is, hogy milyen körülmények között kezdte meg börtönbüntetését Boris Becker, és hogy jöhet-e a Tour de France rajtja is Magyarországra.