93. epizód: Mássz fára, maradjmozgásban és diétázz, hogy megelőzd a csont-bajokat! (dr.Pulai Judit)

StúDió Veszprém

93. epizód: Mássz fára, maradj mozgásban és diétázz, hogy megelőzd a csont-bajokat! (Vendég: dr.Pulai Judit)

Nem csak klinikus az orvos, hanem összetettebben gondolkodik; Judit így vélekedik a kutatói munka és a tudományos fokozatszerzés hasznáról.
A híres Korányi professzor buzdította arra Füreden, hogy Amerikában tanuljon tovább az itthoni orvosdiplomát követően.
Megegyeztek; szerezzen tudást és hozza haza. Így is lett, Judit állta a szavát.

A céltudatosságot hamar megtapasztalta odaát.
Míg itthon soha senki nem érdeklődött ilyesmiről, St. Louisban az első munkanapján megkérdezte tőle a főnöke, hogyan képzeli el magát 5 év múlva.

A csontok, izületek és terápiák világába kalauzol el bennünket, de semmi magasröptű orvos-szöveg, érthető közvetlenséggel jutunk el a post-COVID kérdésköréig.
Amikor a Szófia Magánklinikáról kérdezzük, kiemeli, hogy a várandósgondozásban történtek legutoljára komoly előrelépések.
Kíváncsiak voltunk arra is, hogy szerinte miben más, miben tud többet a Szófia, mint az ismert szolgáltatók.
Habozás nélkül sorolta: az orvosok külföldi tapasztalata és tudományos háttere, a bizalmi kapcsolat kellemes, stresszmentes környezetben.

Egyébként edző barátnőjével az első COVID-alatt megalapították a “Keddi futóklubot”, alkalmanként 8-10 kilométert tesznek a lábaikba azóta is.
Lakott a Stadionnál, a Haszkovón és a Kalmár térnél, sokfelől látta a várost, így nem nehéz válaszolnia a klasszikus 100 szóban Veszprém kérdésünkre.
Ékszerdoboz, számára ez az első szó Veszprémről.
A könyvekre és az irodalomra kitérve kedvenceiről azt mondja: “Szeretem, amikor szépen és összetetten kalauzolnak a fantázia világában.”