Apokalipszis, Eurovízió, Cancel Culture

Árnyék

Az Eurovíziót már biztosan megnyerte Ukrajna, a háború egyéb mozzanatairól valószínűleg majd a történelemkönyvek lapjain olvasva fogunk tudni jobban eligazodni. Az európai szolidaritást kifejező legjobbnak járó díj hírével kapcsolatban olyanokról beszélgettünk, hogy:

belefér-e a szólásszabadságba az a vélemény, hogy az ukrán győzelem nem volt fair döntés a többi szereplővel szemben, vagy azonnali kirekesztést von maga után a jobb körökből,

hogy a liberalizmusra hivatkozva leírjuk -e, aki mást gondol?

hogy, ha mindenki azt gondol magáròl, amit akar, akkor a màsiknak mennyire feladat a megkívánt nyelvi kifejezések  közötti eligazodás?

hogy gondolhatja-e magáról egy meleg azt, hogy ő inkább buzi?

hogy, ha a a fürdőruha modell lehet super size, akkor miért ne legyenek a showbizniszben rossz hangú, hamisan daloló énekesek is?

A gyerekeink jövője felett èrzett aggodalmunk is hangot kap, nem csak a helyesen megválasztott szavaik, és eltérő identitásokat befogadó képességük függvényében látjuk borusan, ami nekik örökül marad, ott a minden napos klíma hír özön, amitől szoronghatunk velük, helyettük, értük.

Arra a rémisztő tényre már nem is maradt időnk, hogy Magyarország új kormányában nincs minisztériuma az oktatásnak, pedig lehet, hogy akkor lehetne bizakodni, hogy piros volt a paradicsom, nem sárga…..

 Aki csak pisilni jött a cukrászdába-Bornai Tibor: https://youtu.be/pJLAHzGKmKY

A halottnak a coach említett adása: https://open.spotify.com/episode/3vSnoidWIVKIHRE0i41cDq?si=iExy_n2OTa2ToW6malrOOA

Melevil (film): https://videa.hu/videok/film-animacio/malevil-1981.-xGJzvayqyKnTmh1R

Patreon támogatói oldal: https://www.patreon.com/arnyekpodcast

Műsorvezető: László Pál

Pettik Ági – Izrael

Bán András – Svédország

Derdák András – Franciaország

Pajer Kristóf – Anglia

Hang: Barcza Gergely

Send in a voice message: https://anchor.fm/arnyek/message