#121: Emberek és humanoidok

Tudatosság Podcast

Ember kontra humanoid: mi a különbség a kettő között? Egyáltalán miért érdemes megkülönböztetni a kettőt? És nem utolsósorban: te melyik vagy?

Eheti adásunkban egy olyan kérdés kerül terítékre, ami az Access Alapozójának is kiemelt témája, és szorosan kapcsolódik a kreativitás, a lehetőségek, illetve a könnyedebb, örömtelibb élet kérdéséhez. Miért éppen erre a két csoportra osztjuk a halandókat Access-es berkekben, és nem ítélkezés ez máris? Rosszabb az egyik, mint a másik? Milyen előnyökkel járhat az ezzel kapcsolatos tudatosság – mármint ha rájössz, hogy te melyik vagy? Miért jó, ha meg tudod különböztetni, hogy emberrel vagy humanoiddal van-e dolgod a hétköznapi ügyintézés, emberi kapcsolataid során? Melyik jobb: egy dologban a csúcsra jutni, vagy saját képességeink és sokszínű érdeklődésünk kibontakoztatásával valami egyedit hozni létre?

Az adásban számtalan, emberek kontra humanoidok anekdota mellett szó esik még a monotonitásról és a megszokásokról is. Gyakorlati eszközöket is kapunk, mihez kezdjünk, ha humanoid létünkre, mondjuk egy ügyfélszolgálaton, „emberrel” hoz össze minket a sors. Megtudhatjuk, mi volt a wow-élmény Nikolettnek ebben a témában, és azt is, hogy jön a témához a pályaválasztás, az ötletek megvalósítása és (dobpergés!) a teremtés.

Hostjaid:

Dienes Maja (@dienesmaja)

Erdélyi Nikolett (@nikoletterdelyi)

Kövess minket:

Facebook: @tudatossagpodcast

Instagram: @tudatossagpodcast