Alkotótárs Alkotótábor | Margófeszt

Margó Feszt

Közreműködik: André Ferenc, Fehér Renátó, Mécs Anna 

A szerzőkkel Gaborják Ádám beszélget

2021-ben először a Mastercard® Alkotótárs programjában alkotói ösztöndíjat indított el fiatal, magyar írók számára. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi alkotása. A 2021-es zalai Margófeszt keretében a legjobb pályaművek szerzői egy különleges workshopon is részt vehettek, hogy tovább dolgozzanak ígéretes kötetterveiken. A Margófeszt közönsége pedig most betekintést nyerhetett a készülő művek világába.

André Ferenc: a Mastercard Alkotótárs-díj egyik győztese. Első két verseskötete (szótagadó, Bújócskaverseny) után Európai álomparalízis. Kepler könyve című munkatervével pályázott, amely játékba hozza Madách Imre Az ember tragédiája című művét.

Fehér Renátó: a Garázsmenet és a Holtidény című verseskötetek (Magvető) szerzője Torkolatcsönd című kötettervével pályázott. A verseskötet folytatja a megkezdett költői pályát, a költészet és társadalmi valóság határsávjában vizsgálja a nyelv társadalmi funkcióját.

Mécs Anna: A Gyerekzár és a Kapcsolati hiba szerzője, a 2019-es Margó irodalmi díj győztese Kétszer három méter című regénytervével jelentkezett, melyben az elbeszélő két idősíkon, 25 és 88 éves korában meséli el édesapja történetét.