Hosszabbítás #63: Nadal, Swiatek és a magyar válogatott lábai előtt heverünk

Eurosport Podcast

A Hosszabbítás eheti adásának első része a Roland Garrosról szól. A nőknél Iga Swiatek személyében egy kiemelkedő játékos uralta a tornát, a 21 éves lengyel játékos a második trófeáját nyerte a salakos Grand Slam tornán. A férfiaknál újra Rafael Nadal győzött, de a néhány éve jellemző uralma helyett ezúttal úgy menetelt végig a tornán, hogy három kőkemény mérkőzést is játszott, és olyanokat vert meg, akiktől azokon a napokon nyugodtan kikaphatott volna. A miértekről Szántó Petrát, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.
60 év után győzte le tétmérkőzésen Angliát a magyar labdarúgó válogatott – ez a szalagcím uralta a magyar sajtót a szombati 1-0-s sikert követően. Marosi Gergely sportújságíróval beszéltük ki a mérkőzés történéseit, kitérünk arra, hogy a Nemzetek Ligája miért kevésbé fontos, mint egy selejtező, hogy a magyar válogatott miért nyújtotta az egyik legjobb teljesítményét, mióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, és hogy mitől volt hangos az angol sajtó a meccs után.
Az Ácsi! rovatban pedig ezúttal is jönnek a hét legérdekesebb hírei, egy visszavonuló “Új Maradonával”, az olasz válogatott keretében felmerülő privát problémákkal, egy furcsa tüntetővel, és egy magyar krikettes (!) világcsúccsal.