Hosszabbítás #64: Történelmi szakadás a golfban, kicsit lapos Le Mans

Eurosport Podcast

Fenekestül felforgatta a golf világát az, hogy egy komoly versenytárs érkezett a piacra a legfontosabb játékosokat és tornákat magában foglaló PGA Tour mellé. A nagyrészt szaúdi pénzből létrehozott LIV Golf őrült pénzdíjakat és aláírási bónuszokat kínál a legjobb játékosoknak, akik közül jópáran el is csábultak, ám a PGA Touron ezután nem vehetnek részt, így sportszakmailag jóval gyengébb tornákon játszhatnak csak. A helyzetről Király Levente golfszakíróval beszélgettünk.
A hétvégén rendezték az egyik legfontosabb autóversenyt, a Le Mans-i 24 órást. Az idei kiadás talán egy picit gyengébbre sikerült, mint a korábbi évekbeliek, bár így is voltak óriási balesetek és drámák. A következő hónapokban és években viszont számos új nagynevű gyártó fog beszállni a Hypercar kategóriába, így várhatóan újra nagyon jó versenyeket fogunk látni az endurance vb-n a legerősebb autók között is. A közelmúltról és a közeljövőről Lantos Andrást, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.
Az Ácsi! rovatban beszámolunk arról, hogy a magyar válogatott újabb szép eredményeket ért el a Nemzetek Ligájában (és akkor az azóta lejátszott meccsről még nem is beszéltünk…), szóba kerül Andrea Pirlo és török csapata, a wimbledoni rekord pénzdíj, és a párizsi olimpia kosárlabda helyszíne is.