Költségvetés, kkv digitalizáció, online export

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: hírek a fővárosból és környékéről.

ÉBRESZTŐ TÉMA: Hogy jön ki a 2023-as költségvetési matek?

A költségvetési törvényben igen ambiciózus bevételi terveket fogalmazott meg a kormány. Áfából például 30 százalékkal szednének be többet. Közben viszont sokasodnak a gazdasági nehézségek. Hogy jön ki így a matek? Csak nem adóemelés lesz? Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group jogi partnere próbálja értelmezni a számokat.

KKV: Juszt se! Nem digitalizálódnak a magyar kkv-k!

A koronavírus okozta kényszerdigitalizáció két éve sem volt elegendő ahhoz, hogy a távmunka, valamint a digitális kommunikációs és vállalati eszközök használata széles körben elterjedjen a magyar kis- és középvállalkozások között – derült ki a Digiméter 2022. tavaszi felméréséből. Pintér Róbert, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, a Digiméter projektvezetője mondja a részleteket.

E-COMMERCE: Magyar webáruházak a határokon túl – Száguldunk és félünk?

A DKSZ és a GKID ágazati vizsgálatai alapján a legalább évi 10 milliós export forgalmat realizáló, online is értékesítő kereskedések becsült száma 500-600 közé tehető, közülük mintegy 100 cég tekinthető főtevékenység szerint is online kereskedőnek. A határon túli értékesítésből származó forgalmuk pedig nettó 30-40 milliárd forint körül alakult 2021-ben. A DKSZ kutatása szerint a Magyarországon működő 37 ezer online értékesítésre alkalmas weboldalból kb. 15-20 ezerre tehető a webáruházak száma. Közülük mindössze alig ezer olyan van, mely a belföldi mellett valamilyen más EU-s, vagy régiós piacra is szolgáltat, legtöbbször Romániába, Szlovákiába, Németországba vagy Ausztriába.Mi az oka a külpiacok iránti mérsékelt érdeklődésnek? 

Ez a tartalom Költségvetés, kkv digitalizáció, online export a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.