HÉVÍZ: A hévízi hajószakács – Könyvbemutató és vacsora

Margó Feszt

A hévízi hajószakács című antológiát bemutatják és a vacsorát elkészítik: Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Fehér Renátó. Aki kérdez: Vajna Ádám.

A Hévíz az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a „Hajószakács”. Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák. És hogy miről szól ez a könyv? Mindenről, ami csak a gasztronómia címszóba belefér. Balatoni halászléről és román miccsről, magyar borról és a pécsi Mecseki Itókáról, a Rolling Stonesról és Petroniusról, Careme-ről és Kun Béláról, zserbóról és kalácsról, kávéról és töltött káposztáról, hamburgerről és sóletről, Gdanskról és Nápolyról, szalonnáról és pacalról, birkapörköltről
és thai levesről, Hamvas Béláról és Tarantinóról…