Jordan B. Peterson - benyomások és gondolatok a budapesti előadása kapcsán

Lelkifröccs

Egy újabb izgalmas Podcast részre várlak benneteket, Csorba Áron barátommal együtt. A Podcast apropója Jordan B. Peterson budapesti előadása volt, amire Áronnal együtt látogattunk el. Jordan B. Peterson klinikai szakpszichlógus, egyetemi professzor, akit Magyarországon két leghíresebb könyve a 12 szabály az élethez és a Túl a renden – újabb 12 szabály az élethez miatt ismerhetnek leginkább. 

A podcast két részes lesz, aminek az első részében Jordan B. Petersonhoz kapcsolódó élményeinkről, könyveiről, illetve magáról az előadásról beszélgetünk. A második rész két hét múlva lesz meghallgatható, ebben az előadás közben megtapasztalt Jordan B. Peterson jelenségről elmélkedünk. Többek között szót ejtünk Peterson sikeréről. Arról, hogy szerintünk miért képes ilyen tömegeket megmozgatni; természetesen arról is, hogy ez végső soron előny-e vagy hátrány-e ez a keresztyénségnek; valamint milyen kihívások elé állítja a keresztyén közösséget, gyülekezeteket és természetesen lelkészeket. Tartsatok velünk mind a két részen át!

A Podcastban hivatkozott életrajzi könyvet (Jim Proser: Savage Messiah: How Dr. Jordan Peterson Is Saving Western Civilization) itt találjátok: https://www.amazon.com/Savage-Messiah-Peterson-Western-Civilization/dp/1250251427