#126: Igazodás párkapcsolatban és barátságban

Tudatosság Podcast

Hányféleképpen igazodunk? Mit adunk fel, ha van párkapcsolatunk? És milyen nehéz mintát sikerült Nikolettnek leküzdenie ezzel kapcsolatban?

Nem mindegy, hogy az igazodás önfeladás vagy hozzájárulás egymás életéhez, hogy megalkuvás vagy egymás inspirációja-e az együttlét. Ebben az adásban a másikhoz való igazodás egészséges mértékét járjuk körül. A szerelmes ember nem mindig tudja meghúzni a határt az ésszerűtlen és az ésszerű kompromisszumok között. Érdemes-e az apróságokon fennakadni? Honnan tudjuk egyáltalán észrevenni, hogy éppen feladjuk magunkat? Hogyan lehet energetikailag megtartani a függetlenségünket az együttélés során? Maja elmagyarázza, hogy mitől alakul ki neheztelés a másik fél irányába, és miért ne akarjunk eljutni eddig a pontig.

Természetes, hogy a másik hatására változunk, de ez meddig egészséges. De ne essünk túlzásba: ha azt várja az egyik fél a másiktól, hogy az alapszemélyiségén változtasson, nem lesz hosszú életű egy kapcsolat. Kompromisszumokra mégis szükség van. Mit érez az a szakítás után, aki gúzsba kötve érezte magát az együttjárás alatt? Hogyan kellene kezelni azokat a helyzeteket, amikor másra vágyunk éppen, mint a másik – mondjuk éppen bekuckóznánk, amikor ő koncertre akar menni? És úgy összességében: te milyen párkapcsolati minták alapján működsz? A tudatosság, éberség itt is jó eszköz ahhoz, hogy végül úgy működjenek a kapcsolataid, ahogyan  legszebb álmaidban.

Hostjaid:

Dienes Maja (@dienesmaja)

Erdélyi Nikolett (@nikoletterdelyi)

Kövess minket:

Facebook: @tudatossagpodcast

Instagram: @tudatossagpodcast