Agyonvert forint, Gloster rekord, e-ügyintézés

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Legyél te is Járókelő!

A Járókelő elnyerte a Vodafone Digitális Társadalom díj II. helyezését! Lehet önkéntesként csatlakozni a Járókelő budapesti ügykezelői csapatába. Szólunk megoldott és megoldatlan ügyeikről is.

Molnár Zsuzska, a Járókelő Közhasznú Egyesület kommunikációs koordinátora

ÉBRESZTŐ TÉMA: Hulló kő – A gyenge forint hatása a magyar gazdaságra

A forint újabb történelmi mélypontokat üt meg az euróval szemben. Ennek a külföldre nyaralni indulók nem örülnek, de a nálunk lakást vásárló külföldiek igen. Na és a nemzetgazdaság? Az exportnak jó a gyenge forint, hiszen olcsók a magyar termékek. Ám ha azok gyártása egyre dráguló import alapanyagokból történik? Ki nyer és ki veszít a gyenge forinttal?

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője

KKV ROVAT: Háború ide, infláció oda, rekordszinten a Gloster rendelésállománya

1 100 millió forintos szinten zárt a Gloster nyitott rendelésállománya a második negyedév végén, ami 85 százalékkal magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A nyitott rendelések döntő része szolgáltatás vagy licenc, ezért a szektort sújtó chiphiány ellenére is képes lesz ezeket határidőre teljesíteni a társaság.

Szekeres Viktor, a Gloster Nyrt. igazgatósági elnöke

E-COMMERCE: Az állam a katalizátora az e-ügyintézésnek

Június 30. volt a Magyar Elektronikus Aláírás Napja – 22 évvel ezelőtt, 2000. június 22-én írta alá Bill Clinton elnök az amerikai elektronikus aláírási törvényt, azóta ezt a napot “ESIGN Day” néven ismerik az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek mintájára, 2021-ben Magyarországon is életre hívták az elektronikus aláírás napját. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy ösztönző szerepet játsszon a digitális folyamatok és az ehhez elengedhetetlen e-aláírás, e-hitelesítés hazai elterjedésében.

Espán Zsolt, a Microsec Zrt. kereskedelmi igazgatója

Ez a tartalom Agyonvert forint, Gloster rekord, e-ügyintézés a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.