Gazdaságpolitikai fordulat, zöldülő szoftverek, kőolaj- és földgázpiac

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: hírek a fővárosból és környékéről.

ÉBRESZTŐ TÉMA: Forinthalálból gazdaságpolitikai fordulat?

3 nap alatt 16 egység és a 416-os euró-forint árfolyam. Ez volt az a két szám, ami már áttörte a gazdaságpolitika ingerküszöbét és reagált a kormány és a jegybank, ha nem is összehangoltan, egymásra épülve. 24 óra leforgása alatt lépett ugyanis a Magyar Nemzeti Bank a forint védelme érdekében, majd átpasszolta a labdát a fiskális politikának, amely csütörtök délután vette a lapot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Orbán Viktor miniszterelnök is fontos üzeneteket küldött. De elég lesz mindez?

Beke Károly a Portfolio.hu elemzője

ESG PERCEK: Zöldülő szoftverek

Csaknem minden szektorral kapcsolatban kulcsszóvá vált az ESG az utóbbi időben, a szoftverfejlesztés azonban kimaradni látszik ebből a meghatározó trendből.

Tillinkó Zsanett, a KPMG igazgatója, az informatikai tanácsadás vezetője

ÉRTÉK PERCEK: Árupiaci termékek teljesítménye általánosan az első félévben más eszközosztályhoz viszonyítva.

Árupiaci termékek teljesítménye általánosan az első félévben más eszközosztályhoz viszonyítva. Milyen folyamatok hatottak az árakra? Olajpiac – két tűz között: kínálati félelmek vagy recessziós félelmek? Képes lehet az OPEC további kitermelés növelésre? Milyen bizonytalanságokkal kell a piacnak számolni a második félévre? Földgáz – Főbb okok az elmúlt hetek drasztikus európai áremelkedése és ezzel együtt az USA gázárak drasztikus esése mögött. Mi magyarázza, hogy még az egyik piacon 20-30%-ot emelkedik, a másikon ugyanannyit esik a földgáz ára? Milyen intézkedések kellenének, hogy az árak (és ezáltal az infláció is) mérséklődjön a közeljövőben? Várakozás a 2. félévre.

Fábián Lóránt, OTP Global Markets, árupiaci kereskedő

Ez a tartalom Gazdaságpolitikai fordulat, zöldülő szoftverek, kőolaj- és földgázpiac a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.