#128: Kontrollon kívül

Tudatosság Podcast

Az Access anyagokban sok szó esik a kontroll fogalmáról, hiszen a fejen található 32 pont egyikének neve is „kontroll”. De mi is az a kontroll? Maja és Nikolett sem tudja csípőből meghatározni a jelenség lényegét, végül aztán mégis rengeteg értékes mondat hangzik el az adásban erről.

A kontrollal nyilvánvalóan mindannyiunknak van tapasztalata. Ki ne ismerne például kontrollmániás főnököt? Vagy akár családtagot? Nikolett megosztja velünk saját tapasztalatait a témában – azt is megtudhatjuk tőle, hogy a kontroll milyen érzetet kelt belsőnkben.

A kontroll elvégre természetes jelenség – mindenki csinálja magával és másokkal is. Milyen energiája van a kontrollálásnak? Milyen a kontrollként létezés? Mi a különbség a kettő energiája között? Maja megvilágítja ezt az éberség szemszögéből. Szó esik még arról is, hogy a káosz vagy a rend kapcsolódnak szorosabban a kontrollhoz, illetve hogy mit veszít az, aki folyton kontrollálni akar, és milyen energiáktól vágja el magát.

Mi van a kontrollon belül és kívül? Lehet élni kontroll nélkül? És ami személy szerint téged illet: te mennyire viseled jól a bizonytalanságodat? Kézben tudod tartani a kontrollt? Az adást hallgatva lesz lehetőség egy kis önvizsgálatra!

Hostjaid:

Dienes Maja (@dienesmaja)

Erdélyi Nikolett (@nikoletterdelyi)

Kövess minket:

Facebook: @tudatossagpodcast

Instagram: @tudatossagpodcast