Hosszabbítás #68: Fényesen csillogó magyar kardok, csodás Tour de France

Eurosport Podcast

Remekül sikerült a kairói vívó világbajnokság a magyar kardozóknak. Szilágyi Áron pályafutása első egyéni világbajnoki aranyérmét szerezte meg, így már nincs olyan fontos verseny, amit nem nyert meg, ráadásul a kardcsapat tagjaként is hazavihetett Egyiptomból egy ezüstérmet. A magyar csapat kellemes szenzációját a nagyon fiatal női kardcsapatunk szolgáltatta, amely a sportágot uraló oroszok távollétét kihasználva világbajnok lett úgy, hogy a döntőben egy 19, egy 20 és egy 21 éves vívó szerepelt. A témáról Balázs Boldizsárral, az Eurosport kommentátorával beszélgettünk.
Véget ért az év legfontosabb kerékpárversenye, a Tour de France, és az utóbbi évek egyik leglátványosabb, legizgalmasabb francia körversenyét láthattuk. A versenyt a holland Jumbo-Visma dominálta – holland sajtóhírek szerint Valter Attila hozzájuk igazol a következő szezontól – miközben az előző két Tourt megnyerő Tadej Pogačarról kiderült, hogy ő is csak ember. A versenyt végigközvetítő Bodnár Gergő volt műsorunk vendége.
Ácsi! rovatunk főszereplői az átigazolásokon dolgozó, játékosokat boldoggá tenni kívánó fociklubok, a legérdekesebb összehasonlítás viszont talán Gera Zoltán és Märcz Tamás mutatóinak egymás mellé helyezése volt. Feelgood és horror sztorik váltják egymást, avagy csak a szokásos 🙂