Pedagógusgondok: energiaválság és kata-módosítás

Millás Reggeli

OKTATÁS ÉS TANÁRHIÁNY: Mit hoz az energiaválság és kata-módosítás a pedagógusoknál?

A PDSZ legújabb felméréséből egyértelműen kiderül, hogy a hazai oktatási intézményekben dolgozók egyáltalán nem tudják pihenésre kihasználni évi rendes szabadságukat. Őket is végleg ellehetetlenítheti a kormány átgondolatlan katarendelete, és az energiaárak drasztikus emelése.

A PDSz levelet fogalmazott meg a miniszterelnöknek. Ebben azt írják: “Azzal együtt, hogy jogosnak tartjuk a rendkívül alacsony rendőri és katonai fizetések emelését, elvárjuk a közoktatásban dolgozók bérének legalább ugyanolyan arányú, azonnali emelését is. A pályakezdő pedagógusok legalább keressenek annyit, mint a pályakezdő tisztek, a több évtizede a
pályán lévők pedig az illetménykategóriák szorzóinak arányában még többet!
Közeledik az új tanév kezdete. Az óvodák, iskolák súlyos szakemberhiányban szenvednek! A szakos ellátottság már nemcsak nagyvárosoktól távoli kistelepüléseken, de a megyeszékhelyeken és a fővárosban is elégtelen, és ha nem történik a fizetések és a munkaterhelés vonatkozásában érzékelhető változás, ez a helyzet rohamosan romlani fog.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSz) egyik országos ügyvivője

 

Ez a tartalom Pedagógusgondok: energiaválság és kata-módosítás a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.