104. epizód: Cáfolni és megerősíteni sem tudom, hogy az enyém Magyarország legjobb BBQ-ja

StúDió Veszprém

104. epizód: Cáfolni és megerősíteni sem tudom, hogy az enyém Magyarország legjobb BBQ-ja (Vendég: Tornyos Balázs)

A világjáró szakács mindenhol inspirálódott, de leginkább az igazi trattoria-hangulat és az olasz életérzés fogta meg.
A vidéki sztár-étterem séfjeként szinte a tenyeréből ettek a zenevilág Veszprémben fellépő nagyágyúi, de aztán a fél életét otthagyva saját útjára lépett.
“Nem inspirál már a Michelin-elismerés, de csodálom a csillagos séfeket.”

A szabadtűz lett a mindene és első alkalommal, hogy elindult az európai BBQ-versenyen, mindjárt a 4. helyen végzett magyarokat is maga mögé utasítva. Hiába akarjuk kihúzni belőle, hogy akkor az övé a legjobb magyar BBQ…

Azt viszont szívesen megosztja hallgatóinkkal, hogy az otthoni grillezést miként lehet mesteri szintre emelni és melyik az a két kardinális hiba, amit a többség elkövet.
Elárulja a csalódásmentes örömsütés receptjét és bedob egy elfeledett hazai alapanyagot, ami igencsak sütőrácsra való.

Mesél a mézeskalácsházas Guinness-rekordkísérletről, a füredi Hotel Annabella séfjéről, aki a rossztanuló Balázst áthangolta és szakmaszerető szakácsot faragott belőle.
Sokác-edény, assado, balatoni hekk és a provencei munkamorál, aminek része a közös svédasztalos személyzeti ebéd gályázás előtt.
Csak szemezgetünk az étlapról, bőven akadt még más témánk is a beszélgetésben.