Utcarádió: Bulinegyed nyílt levél; Hűsítő város?; Közösségi költésgvetés

Tilos Rádió Podcastok

"Szeretném felhívni az Önök figyelmét arra, hogy mi folyik estéről estére Belső Erzsébetvárosban, azon belül is a Kazinczy utcában. Nyilvánvalóan nem tudnak róla, mert ha tudnák, akkor csak remélni merem, hogy nem hagynák." – így kezdte nyílt levelét Kása Richárd, amit a Főpolgármesterig, rendőröknek, kerületi hatóságoknak és képviselőknek küldött, majd megosztott a fb csoportokban is. Két helyről kapott hivatalos választ 2 hét alatt. Mit remélhet(ünk)? Ennek taglalásában ismét velünk lesz még Szimpla Áble, aki a vendéglátás oldaláról látja a helyzetet, ami a lakók számára évek óta tarthatatlan. Miért nincsen megoldás?
https://www.facebook.com/groups/281195558585433/permalink/5389127071125564
CoolCo’s Cooling Corners & Corridors – Hűsítő Sarkok és Folyosók címen indított koncepcióval, egyetlen magyar indulóként nyert az Új Európai Bauhaus díj 2022-es verziójában a "Prioritising the places and people that need it the most" kategóriában Ghira Zsófia, Jasmin Heilemann és Langmár Imola . Mi a terv lényege? Ghira Zsófia a megvalósíthatóságról a stúdióban (38 fokban).
https://epiteszforum.hu/coolco-egy-lehetseges-valasz-a-varosi-hohullam-hatasok-kihivasaira
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022. augusztus 31-én zárul. A legtöbb szavazatot megszerzett ötleteket 1 milliárd forintból valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat. Idén már 8600-an szavaztak a Főpolgármesteri Hivatal és a budapestiek által kiválasztott 49 ötlet valamelyikére. Mi történik még és mi a folytatás a határidő után? Schanz Judit a közösségi költségvetés koordinátora mondja el a részleteket.
https://otlet.budapest.hu/szavazas