117 perc

Harmadik alkalommal szerveznek a Ráckevével szembeni kis Angyali szigeten, az ottani telektulajdonosok – horgászok, pihenők, állandó lakók – zenés programot a szigetcsücskön. Önmaguknak, a vendégeiknek és más érdeklődőknek.
Adamik Gábor – aki amúgy hivatásos zenész, tubázik – beszél a Civil Rádióban az ötletről és az eddigi itteni sikeres koncertjeikről.
No meg a saját zenész múltjáról, Gergely Gyula igazi zenepedagógusról, aki korosztályokat – s így őt is – “fertőzött meg” egykori újpalotai fúvószenekara által. Ő mondta egyszer tréfásan Gábornak: “Na Gábor, te egy jó nagy marha vagy,  pont jó leszel tubásnak – a marhát persze a termetemre értette, mert a tuba 10-12 kiló és egy fúvós zenekar gyakran menetel, szóval egy 45 kilós gyermek nem szívesen cipelte a tubát. Erre a célra pont megfeleltem és én hülye még élveztem is. Aztán ahogy mondani szokták evés közben jön meg az étvágy”.

Az Angyali szigeten a Nehéz Fiúk Tubakvartett és néhány további vendégzenész lép fel. A hallgatóság a vizen összekapaszkodva, csónakokban élvezi az élményt, s a szervezők akár át is mennek a szigetről a túlpartra érdelődőkért, s “csónakot adnak alájuk” augusztus 20-án koraeste.

Péterfi Ferenc interjúja