#133: Túlteremtés

Tudatosság Podcast

Tudatosság podcast hosztjaink levezették két résszel ezelőtt, hogy a választásunk teremt, aztán utat mutattak abban, hogyan jussunk el a kétségbeesésből a teremtésbe – ami lássuk be, mostanában meglehetősen aktuális téma. Nem kell azonban itt megállnunk. A következő megálló neve: Túlteremtés.

A túlteremtésről sokunknak a verseny ugrik be első körben, de vajon milyen alternatívák vannak, ha nem akarunk versenyezni, netán pusztán a verseny szó hallatán feljönnek a falaink? Miből táplálkozhat az a túlteremtés, ami nem rivalizálásból fakad? Ha nem a személyt akarod túl teremteni, akkor mit? Hogyan lehet igazolni a túlteremtést, hogy ne okozzon lelkiismeret-furdalást?

Különösen a magukat spirituális gondolkodásúnak vallók esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, szégyen, ha gyarapodnak, vagy többet teremtenek másoknál. Valójában lehet békében élni önmagaddal és közben többet teremteni másoknál. Nikolett saját példát hoz a családjából és a baráti köréből arra, hogy miért nem ciki többet érni el, mint a környezeted – akár a példaképeid! Hogyan korlátozza még mindig magát Nikolett exférje, aki pedig már irigylésre méltóan sokat teremtett? Maja elárulja, ő milyen területen teremtett többet, mint a saját nagypapája, és rávilágít arra is, milyen fontos elismerni saját teremtéseinket, meg ha csak apróságokról is van szó. A teremtés nem lineáris folyamat – lehet, hogy vannak kiugróan erős területek az életedben, mások kicsit még döcögve mennek. A korlátozó nézőpontok felismerésével, tudatosításával te is túl teremtheted környezetedet, példaképeidet és a legmerészebb álmaidat is. Hiszen minden korlát felszámolása új energiákat szabadít fel… a határ csillagos ég!

Hostjaid:

Dienes Maja (@dienesmaja)

Erdélyi Nikolett (@nikoletterdelyi)

Kövess minket:

Facebook: @tudatossagpodcast

Instagram: @tudatossagpodcast