108. epizód: 2-3 életet éltem egyszerre naponta reggel 8 és éjfél között (Vendég: Perlaki Róbert)

StúDió Veszprém

108. epizód: 2-3 életet éltem egyszerre naponta reggel 8 és éjfél között (Vendég: Perlaki Róbert)

Ez a történet 1961-ben indul a veszprémi Petőfi Színházban. Elröppen 60 év, születik 140 díszletterv, Robi közel 800 darabban szcenikusként, világosítóként vagy éppen zenekari dobosként közreműködik.
Meglehet, doboskarrierje történetét Rejtő Jenő is felhasználná, annyira valószerűtlen: bizonyos okok miatt elkésik az előadásról a városi zenetanár, aki mellékállásban a színházi zenekarban dobol, ugrasztják Robit a technikai részlegről, aki bevállalós karakter, úgyhogy nem sokat hezitál, menti a menthetetlent.
Szmogingba öltöztetik, majd a zenekari árokban a lezárt láda várja, amit felfeszít, hogy hozzáférjen a dobfeleszereléshez. Aztán 2 hibával üti kotta nélkül a darabot, ezért nem is történhet más, minthogy rátestálják ezt a feladatkört és a következő 20 évben ő dobol a színházban. Meg a híres Balaton Presszóban, hogy végül színházi emberhez igazán méltó módon, az Anna-bálon zenélve tegye le örökre az ütőket.

Tordy Géza, kézzel készített makettek és a számítógépes technológia, az egyszuszra felsorolt kezdőtizenegy az Aranycsapatból, Messi, aki miatt megtanul katalánul dalolni, a minden rendszerben megkapott szakmai elismerések és a lomizás, meg az a három eset, amikor a színházigazgatók azt mondták neki, álmodjon, most nem számít a pénz! Ilyenekről beszélgettünk az igazi legendával!Nehezen, de azt is kihúztuk belőle, hogy a Díszlettervezők Világenciklopédiájában miér éppet a Csókos asszony kulisszájával szerepelne.