#136: Kedvesség II.

Tudatosság Podcast

A kedvesség nem egy olyan téma, amit fél óra alatt le lehet tudni, erre jöttek rá hosztjaink, ezért az aktuális epizód mintegy az előző meghosszabbítása lett.

Ugorjunk vissza az eredeti kiindulási pontunkhoz, miszerint meg lehet különböztetni a valódi és a tettetett kedvességet. Te érzékeled a különbséget? Amerikai középiskolákban játszódó filmekben például jól kidomborodik a kettő közötti különbség az igazi és a hamis között. Gary és Dain is szívesen beszélnek erről a témáról. Az elvárásokkal érkező kedvesség végén egyfajta lekötelezettségi viszony alakul ki, de előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor amit akarsz, az nem csak neked, de neki is jó lesz – de közben abszolút nem érdekel az illető, nem érzel iránta mély kedvességet.

De vajon valóban kedvesnek KELL lenni mindenkivel? Lehet úgy működni a végtelen kedvesség teréből, hogy közben bunkónak tűnik az ember? Te éber vagy arra, hogy a másikhoz való viszonyulásod mit teremt neki, illetve neked? A magunkra kényszerített kedvesség jobb vajon a másiknak, vagy az a fajta direktség, ami már bunkóságnak tűnik?

A Tudatosság podcast Kedvesség újratöltve adásában előkerül továbbá a saját magunk irányába gyakorolt kedvesség, és ehhez kapcsolódóan az intimitás öt eleme is.

Az epizód remek lehetőséget kínál arra, hogy saját működésedet is átvizsgáld a kedvességgel kapcsolatban: vajon mindig a végtelen kedvesség teréből közelítesz másokhoz? És amikor nem, akkor miért?

Hostjaid:

Dienes Maja (@dienesmaja)

Erdélyi Nikolett (@nikoletterdelyi)

Kövess minket:

Facebook: @tudatossagpodcast

Instagram: @tudatossagpodcast

UI: Tarts velünk a következő Access Bars tanfolyamon Budapesten, 2022. szeptember 10-én. Részletek és jelentkezés itt: https://hu.nikolett.com/events-1/access-bars-r-tanfolyam-budapest-4