Hosszabbítás #75: Generációváltás teniszben és kerékpárban

Eurosport Podcast

Vasárnap két fontos sportesemény is befejeződött, ezekkel foglalkozunk az eheti Hosszabbításban. New Yorkban, a tenisz US Openen a férfi tornán egy hatalmas generációváltás ment végbe, hiszen a legjobb nyolc közé csak olyan játékos jutott be, aki nem nyert még korábban Grand Slam tornát, ráadásul közülük is a legfiatalabb, a 19 éves Carlos Alcaraz nyerte a terrortámadások 21. évfordulóján megrendezett döntőt – egy olyan fiatal, aki bő másfél évvel a tornyok leomlása után született. A témáról Szántó Petrával, az Eurosport kommentátorával beszélgetünk.
Spanyolországban az év utolsó háromhetes kerékpárversenye, a Vuelta zárult le, a dobogó átlagéletkora pedig 90 éve nem volt annyira alacsony, mint most, hiszen a győztes, a 22 éves Remco Evenepoel mellett a 27 éves Enric Mas és Alcaraz kortársa, a 20. születésnapját a héten ünneplő Juan Ayuso állhatott dobogóra. Arról hogy ez mit jelent a spanyol nézőknek, és hogy mit jelent az egész kerékpársport szempontjából, Bodnár Gergőt kérdezzük, aki az utolsó két szakaszt a helyszínen látta Madridban.
Ácsi! rovatunkban tele vagyunk örömhírekkel, hiszen győzelemmel kezdte a Fradi az Európa-ligát, női kézilabda-csapataink a Bajnokok Ligáját, Eb-ezüstöt nyert férfi vízilabda-válogatottunk, a rovat végére pedig odáig jutottunk, hogy a sportok értelméről filozofálgattunk…