Távozik a közmédia „Celebje” | Interjú Németh Balázzsal

Partizán

Meteorológiai tanulmányait hagyta ott a sport és a TV2 kedvéért, főszerepet játszott az M1 megújulásában és éveken át a csatorna leghíresebb/leghírhedtebb arca volt, nemrég viszont otthagyta a közmédiát, hogy a 2023-as Budapesti Atlétikai-világbajnokság sikeréért dolgozzon. Ő @nemethbalazs_vagyok, aki bár a Tényeknél is volt műsorvezető, a legtöbben mégis az M1 Híradó arcaként gondolnak rá.

Bevallottan konzervatív értékeket valló ember, aki lelkesen vesz részt a kultúrharcban. Híradós kommentárjai miatt kétszer is megbüntette a Médiatanács, ennek ellenére nem bánta meg amiket mondott, sőt, saját elmondása szerint büszke rájuk. 2020-ban a ‘Németh Balázs vagyok’ nevű facebook oldalát is azért indította, hogy a véleményét még szabadabban fogalmazhassa meg. Megosztó személyiség, vannak akik szabadszájú és igazmondó híradósként, míg mások NER-es kormány-propagandistaként tekintenek rá.

Közmédiás évei alatt nem kerülték el a konfliktusok, a hírek szerint nem volt felhőtlen a kapcsolata Németh Zsolttal, a M1 hírigazgatójával, akivel más szakmai elképzeléseik voltak a csatorna lehetőségeiről és jövőjéről. 2020-ban pár hónapra váratlanul eltűnt a képernyőről – a hírek szerint belső konfliktusok vagy egy új műsor előkészületei miatt -, ám végül visszatért és csak két évvel később, idén nyáron döntött úgy, hogy új kihívásokat keres. A sportrajongó és maratonfutó híradós így lett a jövő évi budapesti atlétikai-világbajnokságot szervező cég első embere, ahol Deutsch Tamás öccsét váltotta.